Hold sport og raiding

Håndbold, raiding og mentalitet

Sidste Søndag var en god dag, at se håndbold herrene vinde VM og vide at det var noget der samlede en stor portion danskere og styrkede fælleskabet i en kort stund med corona problemer og endnu en udsætning af genåbningen. Jeg tror det er sundt at rykke fokus og få pauser i hverdagen som er en kende trist for rigtig mange mennesker og flere og flere kæmper med følgevirkninger, både mentalt og kropsligt.

Vi er så heldige at have en hobby i Warcraft som kan løfte humøret og give en følelse af fremskridt, om ikke andet så digitalt. Mange logger ind dagligt i “Anstalten” og alle har et forskelligt mål/ønske med deres spilletid.

Raidaftenen i Søndags var 15 pulls og 15 wipes på den samme boss, der var dog godt humør og ingen ragequitting eller kasten med mudder over individuelle performance ting. Det fortæller at der sidder nogle der gerne vil hinanden og villighed til at få alle med. Jeg har dog selv gjort mig nogle tanker omkring holdsport og raiding og hvad det egentligt kræver af den enkelte på et hold der har HC clear som mål.

Ønske om forbedring

Når man ser håndbold holdet lykkedes på højeste niveau af sporten, kan jeg ikke lade være med at tænke på alle de timer der ligger bag ved et flot resultat, det ikke muligt at blive god uden træning og det kræver vilje og ønske om personlig forbedring. At kigge på sig selv og ønske at gøre det bedre for sig selv og for holdet.

“Hard work beats talent when talent dosent work hard”
; Random sport quote

Jeg tror at hvis vi skal skabe et raid hold der ikke kun cleare Castle Nathria sammen, men også de næste par raids i denne ekspansion er vi nødt til at italesætte forventninger til den enkelte og sørge for vi løfter hinanden så vi bliver så gode som muligt, individuelt og som hold. Jeg tror normal er fint at cleare sådan “lad os give det et skud”, men HC straffer bare lige det mere for sub optimalt gameplay. Jeg er overbevist om at alle kan cleare HC, men det kræver en indsats der ligger lidt over casual gamer.

Jamen hvordan gør man det morfar ?

Jeg startede som sagt som resto druid starten af Shadowlands med M+ som mål, men raiding har ligesom taget over pga. det sociale jeg fandt i Anstalten. Det første raid var det dog tydeligt af jeg spillede helt forkert og det selvom jeg havde læst guides og forberedt mig så godt som jeg kunne. Wowhead guides, icy veins og en hel del youtube om classen havde jeg taget mig af og både talents, gear og stats var der som sådan styr på.

Det viste sig bare overhovedet ikke at være nok og først ved at spørge en der var langt bedre og tjekke mine egne logs på warcraftlogs og wowanalyzer kunne jeg forbedre mig. det gav nogle super gode pointers til hvad der manglede og hvor jeg fejlede.

jeg har i hvert raid fra det første haft noget jeg ville forbedre, dvs. jeg møder ikke bare op, men har et ønske om at være bedre til at køre en speciel cooldown, eller skill mere optimalt. jeg forkusere ikke på alt på en gang, men nogle få ting per raid. det har fx. været:

100% uptime Efflorence og lifebloom, wildgrowth
Inervate+mana pots timings
Ikke spilde cooldowns  tranq/convoke

Den analytiske tilgang ligger til mig som person og er den samme måde jeg gør mange andre ting i livet og jeg er 100% klar over at det ikke passer alle og virker som meget “arbejde” for et spil. men jeg ser ikke raiding kun som et spil, det en holdsport og jeg vil ikke sidde tilbage med en følelse at det mig der trækker gennemsnittet ned.

Man er velkommen til at skrive jeg er en kæmpe abe og jeg tager fucking fejl men ville foretrække en mere åben dialog i raid-chat kanalen på discord. 

Hvad tror DU der skal til for at cleare HC inden næste raid tier kommer ?